Prinssin kotisivut

Prinssi Kääntää Kaiken / Prinssi Translates Everything

Prinssi Kääntää Kaiken / Prinssi Translates Everything on pitkä-aikainen some-taide -projekti, jonka pääasiallinen tehtävä on kääntää ikivihreitä kappaleita (Pääosin niiden kertosäkeitä) sekä englannista suomeksi että suomesta englanniksi. Kulttuurityö ei rajoitu ainoastaan musiikkikappaleisiin vaan tulilinjalle päätyi lopulta myös tunnetut elokuvakohtaukset.Käännöstoiveita sain itseni lisäksi myös seuraajiltani eri somekanavissani Instagramissa, Facebookissa, Youtubessa sekä TikTokissa, joista jälkimmäisessä projektini saavutti urallani ennenkuulumattoman “Hypen” ja “Cloutin”.

Projekti perimmäisenä tarkoituksena on näyttää kieltä sekä musiikki- ja viihdebisnekselle ja sen epäkohtia peittävälle pintakiiltoisuudelle. Sen kertakäyttöisyydelle, sen uudelleenlämmitysvimmalle sekä sen halusta tehdä taiteesta ja sen tekijöistä nopeasti monistettavia tuotteita.

Kengännauhabudjetilla toteutetut videot, kerrallapurkkiin vedetyt laulut, seksuaalisävytteisyys, burnouttiin ajava työtahti, sekä luovuuden minimoiminen yöllä kilokaupalla käännetyihin sanoituksiin eivät lopulta ole kauhean kaukana ison talon toimista.

Projekti alkoi vihaisesti kaksi käännöstä päivässä -tahdilla, mutta myöhemmin rauhottui loppuunpalamisen myötä “silloin kun huvittaa” nopeudelle.

Soittolista uusimmasta vanhimpaan:

Poimintoja