Prinssi Kääntää Kaiken / Prinssi Translates Everything

Prinssi Kääntää Kaiken / Prinssi Translates Everything on pitkäaikainen some-taide -projekti, jonka pääasiallinen tehtävä on kääntää ikivihreitä kappaleita (Pääosin niiden kertosäkeitä) sekä englannista suomeksi että suomesta englanniksi. Kulttuurityö ei rajoitu ainoastaan musiikkikappaleisiin vaan tulilinjalle päätyi lopulta myös tunnetut elokuvakohtaukset.Käännöstoiveita sain itseni lisäksi myös seuraajiltani eri somekanavissani Instagramissa, Facebookissa, Youtubessa sekä TikTokissa, joista jälkimmäisessä projektini saavutti urallani ennenkuulumattoman ”Hypen” ja ”Cloutin”.

Projekti perimmäisenä tarkoituksena on näyttää kieltä sekä musiikki- ja viihdebisnekselle ja sen epäkohtia peittävälle pintakiiltoisuudelle. Sen kertakäyttöisyydelle, sen uudelleenlämmitysvimmalle sekä sen halusta tehdä taiteesta ja sen tekijöistä nopeasti monistettavia tuotteita.

Kengännauhabudjetilla toteutetut videot, kerrallapurkkiin vedetyt laulut, seksuaalisävytteisyys, burnouttiin ajava työtahti, sekä luovuuden minimoiminen yöllä kilokaupalla käännetyihin sanoituksiin eivät lopulta ole kauhean kaukana ison talon toimista.

Projekti alkoi vihaisesti kaksi käännöstä päivässä -tahdilla, mutta myöhemmin rauhottui loppuunpalamisen myötä ”silloin kun huvittaa” nopeudelle.

Soittolista vanhimmasta uusimpaan:

Poimintoja

Metal Covers by Prinssi

Prinssi Goes Metal oli Prinssi Kääntää-projektia edeltänyt, huomattavasti kunnianhimoisempi, yritelmä saavuttaa Suomen lisäksi myöhemmin myös koko maailman suosio tekemällä kuumimmista kappaleista metalli-versioita. Pave Maijasen, Pepe Willbergin, Ariana Granden ja Cardi B:n lisäksi listalle päätyi sellaisia artisteja joista en ollut kuullut ennen projektia sanaakaan.

Projektin paras anti oli mielestäni se kierous mikä syntyi, kun alunperin vähäpukeisten nais-laulajien esittämät kappaleet esittikin vähäpukeinen karvainen mies. Tämä paljasti paikoin kappaleista aivan uusia, kaksinaismoraalisiakin, piirteitä. Näitä piirteitä usein korostinkin kokolailla kieliposkella tehdyissä videoissa.

Projekti sisälsi neljä koko pitkää videota sekä kymmenkunta lyhyempää tekelettä, kunnes projekti keskeytettiin alhaisen hyötysuhteen takia. Projektissa on paljon elementtejä jotka muistuttavat tulevasta Prinssi Kääntää projektista kuten esiintymisasu. Tosin myöhemmin perheystävällisyyden takaamiseksi alushousujen päälle ilmestyi myös uimahousut.

Projektin huippuhetkeksi voidaan katsoa juttu Kaaoszinessä. 

Juttu löytyy täältä: https://kaaoszine.fi/prinssi-julkaisi-oman-huumorilla-hoystetyn-metalliversionsa-pave-maijasen-lahtisitko-klassikosta/

Soittolista uusimmasta vanhimpaan:

Poimintoja